Foto: Lennart Weibull
Savoykål med cider och dragon.

Ciderbräserad savoykål med dragon

4 (3 röster)

Härliga smaker när kocken Tina Nordström bjuder på ciderbräserad savoykål. Denna rätt är, med säkerhet, något som inte finns redan i de flestas repertoar. Men det borde den, men sina unika smaker som cider tillsammans med fräsk dragon har den definitivt en ”wow” effekt.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

Ciderbräserad savoykål med dragon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 savojkål
  • 2 vitlöksklyfta
  • 5 dl torr cider, eller äppeljuice
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk dragon
  • olivolja, till stekning

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM