Bangbang ji si

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Bangbang ji si
Foto: BJÖRN LINDAHL
Bangbang ji si

Bangbang ji si – kycklingrätten med fräsch sallad och mycket smak med rostade sesamfrön och nymalen sichauanpeppar.

Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.

Bangbang ji si

Antal: 2 personer

Ingredienser:

Pocherad kyckling

  • 400 g kycklingbröst (kan ersättas med  tofu)

  • 3 dl kinesisk ljus soja

Bangbangsåsen

  • 8 msk sesampasta (tahini)

  • 0,5 msk chingqiangvinäger

  • 0,5 msk sesamolja

  • 2,5 msk ljus kinesisk soja

  • 2 msk socker

  • 2 msk vatten 

  • 1 tsk rostad mald sichuanpeppar

Bangbangsalladen

  • 1/4 gurka

  • 4 salladslökar

  • 2 msk rostade sesamfrön

  • 1 tsk rostad mald sichuanpeppar 

Gör så här:

  1. Börja med kycklingen. Koka upp 2 l vatten och sojan. Pochera kycklingen tills den är helt tillagad.

  2. Bangbangsåsen: Blanda alla ingredienser och rör till sockret löst sig.

  3. Bangbangsalladen: Dela gurkan och gröp ur kärnhuset. Använd sedan en mandolin för att få så tunna ”gurknudlar” som möjligt. 

  4. Skär salladslöken diagonalt till en form som i kina kallas för hästöron och blanda sedan gurkan och vårlöken. 

  5. Servering: När kycklingen svalnat så plockar du den tunt längst med fibrerna. Häll på bangbangsåsen så att den täcker all kyckling. 

  6. Lägg på salladen och avsluta med att toppa med de rostade sesamfröna samt nymalen sichauanpeppar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK