Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Av: 

Aftonbladet

Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Matsmarta onsdag

Bjud på Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett. Fräscht, enkelt och jättegott.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 500 gram små potatisar
  • 3 ostron
  • 0,75 dl olivolja
  • 1,5 msk sherryvinäger
  • 1 kruka plockad dill
  • 2 salladslökar
  • 70 g spenat
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  • Koka upp 1 liter vatten och 1 msk salt och koka 500 g små potatisar med skal mjuka.
  • Häll av vattnet, dela potatisarna och lägg på ett serveringsfat. Koka upp 1 liter vatten till ostronen. Häll upp kallt vatten med några isbitar i en skål. Lägg 3 ostron i det kokande vattnet och koka i 1 ½ minut. Ta upp och kyl ner i isvattnet. Lägg ostronen med den flata sidan upp på en skärbräda, stick en kniv i »gångjärnet« och vicka lätt tills de öppnas.
  • Häll saften och ostronen skurna i bitar i en skål, blanda med 0,75 dl olivolja och 1,5 msk sherryvinäger.
  • Toppa potatisen med 1 kruka plockad dill, 2 salladslökar i tunna skivor och 70 g spenat. Salta och peppra. Ringla över ostronvinägretten och vänd runt.
Gott käk utan krångel

Nordström, Tina

Gott käk utan krångel

229,00 kr259,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

Tina Nordström

MER OM GODARE

Socca med bönsallad och pecorino

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Kyckling med ugnsrostade rotsaker

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Härliga sommarsmaker

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Missarna många gör när de kokar potatis

30 min

Halloumistroganoff med grillad paprika

Så steker du extra god kyckling

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

17 munsbitar som matchar nubben

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Mattrenden alla pratar om: Rester!

Härlig husmanskost

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Goda sommarmaten

6 matprofiler: ”Det här är mina 3 måsten i matkassen”

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Är ägget kokt eller rått?