Varma chips med tryffeldipp

avClara Öhrn

Varma chips är ett gott och snabbt tilltugg att bjuda på medan du förbereder middagen. Matkreatören Jessica Frej tycker att det är världens bästa chipsupplevelse.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Krämig tryffeldipp serveras med varma chips.

Varma chips med tryffeldipp

Ur Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min”

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche

  • 1/2 tsk tryffelolja, välj en med högre pris, de är godast

  • 1/2 krm salt

  • 1 krm nymalen svartpeppar

  • 1 påse saltade lantchips

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop ingredienserna till dippen i en snygg skål.

  3. Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål. Värm chipsen 1–3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll. Servera direkt.

  • Tips: Vill du lyxa till dippen ytterligare är det gott att tillsätta en halv deciliter riven parmesan och mixa med en stavmixer tills det blir slätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept