Gratis är gott

MAT & DRYCK

Ät utan att betala på after work

Gratis.

Det är Stockholmskrogarnas nya recept för att locka kunder efter arbetstid.

Foto: TA Så mycket du orkar Aftonbladets reporter Clarence Frenker passar på att äta sig mätt på barbuffén på Pontus by the sea.

After work i Stockholm har fått en ny innebörd. Det behöver inte längre kosta skjortan att gå ut och slappa efter jobbet.

Locka gäster

– Det handlar om att fånga upp dem som jobbar i närheten. Folk tycker att det är trevligt att få något de inte hade väntat sig, säger Marcus Ekman, vice vd för Pontus by the sea.

Restaurangen hade premiär för sin nya ”aprés travaile” i förra veckan. Vid baren serveras grönsaker med dip, ostsnittar, korvar och andra charkuterier. Och allt är gratis, så länge du beställer in dricka vill säga.

I Göteborg har gratisbufféer varit standard sedan länge. Nu börjar konceptet sakta rota sig i Stockholm.

Under hösten kommer ett antal krogar i stan att erbjuda sina gäster gratis mat under afterwork-timmarna.

Gratis nacho-tallrikar

Eken vid Slussen serverar aperitivos varje torsdag 18.00–20.00. Och Diana i Gamla stan planerar att dra i gång med gratis nacho-tallrikar nästa fredag.

– Det är socialt. Jag har bott i Göteborg, där är det stort, säger Anna Hegestrand, 23, bartender på Pontus by the sea.

Clarence Frenker