Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

4,1 (68 röster)

avNina Kindbro

Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka. Här får du alla goda smaker men lite kladdigare och härligare.

Semmelkladdkaka

Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 150 g smält smör

  • 2,5 dl mandelmjöl

  • 2,5 dl strösocker

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 2 krm vaniljsocker

  • 1,5 krm malen kardemumma

  • 3 ägg

  • salt

Till garnering:

  • 3 dl vispgrädde

  • mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smöret.

  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.

  4. Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.

  5. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.

  6. Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Semlor

Recept

Efterrätt