Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

4,1 (65 röster)

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka. Här får du alla goda smaker men lite kladdigare och härligare.

Semmelkladdkaka

Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 150 g smält smör

  • 2,5 dl mandelmjöl

  • 2,5 dl strösocker

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 2 krm vaniljsocker

  • 1,5 krm malen kardemumma

  • 3 ägg

  • salt

Till garnering:

  • 3 dl vispgrädde

  • mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smöret.

  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.

  4. Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.

  5. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.

  6. Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.

ARTIKELN HANDLAR OM