Semmelkladdkaka – ljuvligt gott
Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka. Här får du alla goda smaker men lite kladdigare och härligare.
Semmelkladdkaka
Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser:
- 150 g smält smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 krm vaniljpulver
- 1,5 krm malen kardemumma
- 3 ägg
- salt
Till garnering:
- 3 dl vispgrädde
- mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret.
- Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.
- Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
- Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.
Publisert:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med
Färskostmoussetårta med jordgubbar
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Konditorns bästa tips för perfekt kladdkaka
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept
Baka semlor: Så här gör du
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Tareq Taylor: ”Det ska vara grädde i hela ansiktet”
Ladda för kanelbullens dag
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
Bästa recepten till chokladbollens dag
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Nybakat bröd i mikron – på några få minuter

Härliga sommarsmaker

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Baka bröd: Här är allt du behöver

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min