Hemla – en slät bulle med smak av kardemumma
Hemla – en slät bulle med smak av kardemumma

Hemla - en slät semla

5 (1 röst)

Bakrecept

En semla som ser ut som en vanlig slät bulle -en hemla, men döljer den smarriga fyllningen inuti. Konditorerna Peter Nordin och Per Bäckström på Wienercaféet i Stockholm uppfann hemlan 2015. Med det här receptet kan du göra dina alldeles egna ”hemla”.

Hemla

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 650 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kardemummakärnor, hela
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 1 ägg, för pensling av semmelbullarna
  • vispgrädde
  • mandelmassa
  • vaniljkräm
  • florsocker

Gör så här

Av: 

Babs Drougge

LÄS VIDARE

Semla - Recept på en klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Semlor

Efterrätt

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Bullrecept för alla tillfällen

Nutellasemla – gottegrisens favorit

Smarriga hallonbullar som du bakar på nolltid

30 min

Kardemummasnurror

1 h

Jordgubbsbullar – rödrosa godingar

3 h 20 min

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Eivors oemotståndliga bullar

Kardemummabullar – bagarens favorit

Så många kanelbullar äter vi i dag

Baka hjärtformade bullar till din älskling

1 h 45 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Chokladsemlor - Det bästa av två

1 h

Ladda för kanelbullens dag

Rimbobullar – finbulle från förr

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm

2 h

Wienerbrödets dag – fira med hembakade wienerbröd

1 h 30 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Focaccia art

2 h 25 min

Saffranssemla med lingongrädde