Tävla med din bästa kladdkaka!

MAT & DRYCK

Förra året tog Elin Nielsen från Uppsala hem segern med sin smaskiga nougatkladdkaka. I år kan det bli du.

Skicka in ditt recept och var med i Mat&Vins tävling om Sveriges bästa kladdkaka 2007!

Foto: God kladdig chokladkaka, vinnare av 2006 års kladdkaketävling.

Kladdkakan finns i lika många varianter som det finns hemmabagare. Kanske är just din den godaste?

Passa på att vara med i vår tävling – du kan vinna choklad för ett helt år!

I juryn för Sveriges bästa kladdkaka sitter Mia Öhrn, konditor som driver bokförlag och har skrivit över 10 böcker om kakor och kaféer, och Tony Olsson, konditor, bagare, OS-vinnare med kocklandslaget, produktchef på Kåkå och en av grundarna till Chokladfestivalen.

Vi frågade proffsen:

Hur lyckas man bäst med sin kladdkaka?

– Ska jag ge ett råd så är det att använda bra råvaror. Baka med smör i stället för margarin och använd en god choklad. Själv tycker jag att en kladdkaka blir godare om den får stå i kylen över natten, men det är en smaksak. Låt den bara inte grädda för länge! säger Mia Öhrn.

–?Ska man göra något gott måste man själv tycka om det. Sedan får man inte baka den för mycket, en kladdkaka måste vara kladdig, säger Tony Olsson.

Vad har ni för favoritkladdkaka?

– Min är en som kallas kladdkaka med smulig chokladkolatopping. Så himlans god, säger Mia Öhrn.

– Min favorit är den som min fru Caroline gör, en kladdkaka med apelsintryffel, säger Tony Olsson.

Nu vet du det – så låt fantasin flöda! Sätt igång och övertyga juryn om att just din kladdkaka är ännu godare än deras favoriter!

Gör så här:

E-posta ditt bästa kladdkakerecept senast 15 november till:

[email protected]

Uppge ditt namn, din adress, din ålder samt telefonnummer dagtid.

Bland de insända bidragen utser juryn en vinnare som får 6,5 kilo* blandad choklad. 2–5-pristagarna får blandad choklad till ett värde av 200 kronor. Vinnarna presenteras i ett kommande nummer av Mat?&? Vin.

*6,5 kilo choklad åt svensken i genomsnitt 2005.

Johanna Ankarcrona