Trerättersmeny för familjen

avJon Hansson

Här är en läcker trerättersmeny för hela familjen som du kan laga på bara en timme.

  1. Börja med att skära upp ananasen. Du behöver den både till förrätten och desserten.

  2. Fixa desserten så att du bara ­behöver värma på den och lägga dit glass eller vispgrädde när det är dags att äta den.

  3. Förrättssalladen kan göras helt klar och läggas upp på tallrikar eller i en skål.

  4. Gör fisken sist så behöver du inte hålla den och riset varma så länge. Hinner den svalna så värm med i mikron, typ 1 minut.

Förrätt

Foto: PER BJÖRN
Sallad på glasnudlar, havsmix, salladslök, sockerärter och chili.

Huvudrätt

Foto: PER BJÖRN
Hokifilé i kokosmjölk.
  • Hokifilé i kokosmjölk. Fisken lagar du sist så du inte behöver hålla den varma så länge. Hinner den svalna så värm med en snabbis i mikron, typ 1 minut.

Efterrätt

Foto: PER BJÖRN
Ananas libre.
  • Ananas libre. Efterrätten gör du först. Du bara ­behöver värma på den och lägga på glassen när det är dags att servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt

Efterrätt