Marias lyxiga middag: ”Ugnen sköter jobbet”

MAT & DRYCK

”Smakrik, men unik”

1 av 4 | Foto: Portabello med mozzarella serverat med sötpotatis

Maria Pogosjan, matentreprenör och bloggare, tipsar om portabello med mozzarella serverat med sötpotatis.

–  En perfekt meny för mitt i veckan lyx utan krångel och för mycket tid, säger hon.

Skippa köttet till middag och låt dig inspireras av Maria Pogosjans vegetariska recept.

Hon har gjort en rätt som tillagas helt i ugnen: portabellosvamp med mozzarella serverat med sötpotatis.

– Den här rätten är smakrik, men unik och perfekt för oss som är vegetarianer som har idétorka för alternativ till köttet vid sidan av potatisen.

–  Ugnen sköter jobbet, under tiden förbereder du allt annat som måste göras. Det är fördelen när man skippar stekpannan eller kastrullen, fortsätter hon.

När passar det här att göra?

– En perfekt meny för mitt i veckan lyx utan krångel och för mycket tid. 

Här under hittar du Marias recept.

Portabello med mozzarella serverat med sötpotatis

Du behöver för 2 personer:

2 sötpotatisar

2 portabellosvampar

Körsbärstomater

Minimozzarella

2 vitlöksklyftor 

3 msk smör

Salt och peppar

Tillbehör: basilika och dill

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200°

2. Sötpotatis: skölj och skär den i tunna bitar men inte hela vägen ner för att behålla skivorna ihop. Smält smöret i mikron eller i en liten kastrull. Skala och riv i vitlöken. Pensla med smörblandningen på sötpotatisen men spara lite till svamparna. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen.

3. Svamp: borsta av och ta bort foten på svampen. Pensla undersidan med smörblandningen och fyll i med körsbärstomater och minimozzarella. Krydda med lite salt och peppar och ställ även in dessa i ugnen i ca 5-8 minuter. Ta ut de och lägg på lite basilika.

4. Ta ut potatisen när det mjuknat, hacka lite dill och strö över. 

5. Servera och njut!

Recept: Kockeniklackar/Maria Pogosjan

ARTIKELN HANDLAR OM