Foto: Elvira Pih
Fläsk-bowl

Red braised pork bowl

Bli först med att rösta!

Supergott bakat fläsk med kryddigt saffransris och krämig sesamyoghurt.
Gör garanterat succé hos middagsgästerna.
Recept av Erik Videgård.

Red braised pork bowl

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g rödbrässerad fläsksida
  • 6 dl saffransråris
  • 300 g heta grillade bönor
  • 200 g bang bang-yoghurt
  • blandade färska örter, till exempel koriander, mynta och bladpersilja
  • rostade sesamfrön
  • Rödbrässerat fläsk

  • 500 g färsk fläsksida med svål
  • 40 g färsk ingefära, oskalade
  • 2 sticklökar
  • 3 msk olja
  • 5 dl kokvätska
  • 1 msk mörk soya
  • 2 msk risvin
  • 0.8 tsk salt
  • 3 msk farinsocker
  • 1 stjärnanis
  • Bang Bang yoghurt

  • 14 g socker
  • 10 g salt
  • 15 g ljus soja
  • 15 g chingkiangvinäger
  • 45 g tahini (sesampasta)
  • 15 g sesamolja
  • 30 g chiliolja
  • 5 g sichuanpeppar, rostad
  • 1 l yoghurt 10 %
  • Heta grillade bönor

  • 500 g haricots verts, frysta
  • 30 g hoisinsås
  • 15 g chiliolja
  • 10 g salt
  • 1 knippe het thaibasilika

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept