Foto: Elvira Pihl
Grillad lax – med kryddrub

Grillad lax med kryddrub

4,5 (4 röster)

Grillad lax är populärt, det gäller att vara försiktig så att fisken inte blir överstekt. Låt gärna fisken halstras snabbt på gallret och behåll lite rå kärna, det blir både godare och saftigare.
Med en härlig kryddrub får fisken extra mycket smak, variera kryddor efter vad du tycker är gott eller vad du har hemma.

Grillad lax – med kryddrub

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé, av fin kvalitet, t.ex. salma eller fröya
  • 0.5 dl salt
  • Rimlag

  • 5 dl vatten
  • 1 tsk olivolja
  • Kryddrub

  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 citron, skalet
  • 3 kvistar färsk dill

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lax recept

Grillning