Grillad lax – med kryddrub
Grillad lax – med kryddrub

Grillad lax med kryddrub

4 (9 röster)

Grillad lax är populärt, det gäller att vara försiktig så att fisken inte blir överstekt. Låt gärna fisken halstras snabbt på gallret och behåll lite rå kärna, det blir både godare och saftigare.
Med en härlig kryddrub får fisken extra mycket smak, variera kryddor efter vad du tycker är gott eller vad du har hemma.

Grillad lax – med kryddrub

  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé, av fin kvalitet, t.ex. salma eller fröya
  • 0.5 dl salt
  • Rimlag

  • 5 dl vatten
  • 5 g olivolja
  • Kryddrub

  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 citron, skalet
  • 3 kvistar färsk dill

Gör så här

LÄS VIDARE