Vit sparris är Ludwig Tjörnemos favorit bland vårprimörerna.

Foto: SAMUEL UNÉUS

Vit sparris med brynt smör och ramslök

2,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Vit sparris. Årets kocks favoritprimör går att tillaga på flera olika sätt. Svep in i folie och baka i ugnen, stek i smör, råhyvla och använd i en sallad.

I det här receptet serverar Ludwig Tjörnemo vit sparris med brynt smör och ramslök.

Vit sparris med brynt smör och ramslök

  • Ingredienser

  • Sparris

  • 8 sparris
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • Smörkrisp

  • 2 dl smör
  • 1 dl torrmjölk
  • Smörkräm

  • 1 ägg
  • 1 dl smörkrisp
  • 1 dl olja
  • salt
  • citronjuice
  • Topping

  • 8 blad ramslök
  • 4 kvistar körvel
  • citron

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer 

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Sparrisrecept

MER OM GODARE

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

1 h

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min