Gado-gado med strimlad omelett
En indonesisk favorit
De flesta som varit i Indonesien har smakat den fantastiska rätten Gado-gado.
Den liknar en asiatisk pyttipanna, fast med härliga grönsaker och strimlad omelett.
Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).
Gado-gado med strimlad omelett
Ingredienser
- 300 g haricot verts, frysta går bra
- 1 msk kokosolja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk äppelcidervinäger ofiltrerad
- 1 msk tamarisoja
- 2 morötter
- 50 g mungbönsgroddar
- 200 g rödkål
- 1 knippe salladslök, den gröna delen
- 0.5 röd chili
- 10 g färsk koriander
- 1 tsk rivet limeskal
Omelett
- 2 st ägg
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk örtsalt
- 0.5 tsk grön tabasco, eller svartpeppar
- 1 tsk kokosolja
- 1 tsk sesamolja
Dressing
- 4 msk jordnötssmör, alt. mandelsmör eller tahini
- 2 msk tamarisoja
- 1 lime, saft från
- 4 cm färsk ingefära
- 4 cm färsk gurkmeja
- röd chili
- 1 dl vatten
- 1 st urkärnad medjooldadel
Serveringsförslag
- 0.5 dl kokoschips
- 1 dl rostade blandade nötter, tex jordnötter
- kimchi
- mango, eller papaya, som vänts runt i limesaft
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Baka omelett i ugnen





35 min

Pappas kantarellomelett





15 min
Laxfrittata med pepparrot





15 min
Bönröra av edamamebönor





10 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås





Supergoda stekta nudlar





30 min
Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka





30 min
Bröddopp med ost





35 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Dante Zias ”korvstroganoff” med strimlad ostronskivling





30 min
Kocken Jessica Frej: ”Favoritlunchen tar fyra minuter att laga”
Nybrogatan 38 - kvarterskrog med hög puls
Nya frukosttrenden – fluffiga äggmoln
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min

Så fermenterar du grönsaker
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Experten: Så länge håller maten
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min
Är ägget kokt eller rått?
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Proffsiga köksprylarna till hemmakocken
Så gör du påskbordet mer klimatsmart





45 min