Foto: Åsa Liffner
Gado-gado med strimlad omelett
Gado-gado med strimlad omelett
4 (1 röst)
En indonesisk favorit
Recept
De flesta som varit i Indonesien har smakat den fantastiska rätten Gado-gado.
Den liknar en asiatisk pyttipanna, fast med härliga grönsaker och strimlad omelett.
Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).
Gado-gado med strimlad omelett
Ingredienser
- 300 g haricot verts, frysta går bra
- 1 msk kokosolja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk tamarisoja
- 2 morötter
- 50 g mungbönsgroddar
- 200 g rödkål
- 1 knippe salladslök, den gröna delen
- 0.5 röd chili
- 10 g färsk koriander
- 1 tsk rivet limeskal
Omelett
- 2 st ägg
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk örtsalt
- 0.5 tsk grön tabasco, eller svartpeppar
- 1 tsk kokosolja
- 1 tsk sesamolja
Dressing
- 4 msk jordnötssmör, alt. mandelsmör eller tahini
- 2 msk tamarisoja
- 1 lime, saft från
- 4 cm färsk ingefära
- 4 cm färsk gurkmeja
- röd chili
- 1 dl vatten
- 1 st urkärnad medjooldadel
Serveringsförslag
- 0.5 dl kokoschips
- 1 dl rostade blandade nötter, tex jordnötter
- kimchi
- mango, eller papaya, som vänts runt i limesaft
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Laxfrittata med pepparrot
15 min
Bönröra av edamamebönor
10 min
Tumtryckta potatisar med bbq-sås
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Godaste frukosten utan laktos och gluten
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Koriandersoppa med kyckling
50 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
50 min
Sötpotatistortilla med mynta och fårost
1 h 15 min
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts
1 h 15 min
Kycklingenchiladas under krämigt täcke
20 min
Ägg Florentine
30 min
Wraps med kalkon och spenat
5 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon
1 h 10 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Ugnsstekt falukorv med potatismos
35 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Laxfrittata med pepparrot
15 min
Bönröra av edamamebönor
10 min
Tumtryckta potatisar med bbq-sås
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Godaste frukosten utan laktos och gluten
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Koriandersoppa med kyckling
50 min
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
50 min
Sötpotatistortilla med mynta och fårost
1 h 15 min
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts
1 h 15 min
Kycklingenchiladas under krämigt täcke
20 min
Ägg Florentine
30 min
Wraps med kalkon och spenat
5 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon
1 h 10 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Ugnsstekt falukorv med potatismos
35 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min