Bulgogi med ris.
Foto: Thinkstock
Bulgogi med ris.

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

3,1 (143 röster)

Bulgogi – den här koreanska rätten har fantastiskt goda smaker. Köttet eller färsen behöver inte marinera, det räcker att den steks i den goda marinaden. Använd strimlad lövbiff eller entrecote eller färs. Krispig sallad och gurka är goda tillbehör och de rostade sesamfröna ger en fin, nötig smak.

Bulgogi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner ris, gärna basmati
  • Marinad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • svartpeppar
  • Bulgogi

  • 600 g nötfärs, eller annan färs du gillar. strimlad lövbiff eller entrecote går också bra.
  • 2 msk neutral olja
  • 6 salladslökar
  • Servera med

  • 8 blad romansallad
  • 0.5 gurka
  • 4 msk kimchi
  • 2 msk sesamfrön, vita eller svarta

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK