Grytbröd – lättbakat och gott
Förutom att bröd som bakas i gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och reser sig bättre.
En gryta som rymmer fem liter är lagom. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.
- Recept ur boken ”Baka bröd” av Martin Johansson.
Grytbröd
Ingredienser
- 1 dl rågmjöl
- 1.5 dl hett vatten
- 2.5 dl kallt vatten
- 12.5 g jäst
- 6.5 dl vetemjöl
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Chokladpudding – så blir den supergod





20 min
Kladdkakedammsugare





30 min
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min
Hembakad hönökaka





45 min
Bästa recepten till chokladbollens dag

Tångtacos
50 min
Kärleksmumssnittar





1 h
Så många deciliter är en cup
Svartkålssallad med falafel
10 min
Chokladkolasnittar –segsöta favoriter





30 min
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min
Snabba tunnbröd





45 min
Citronkladdkaka – syrlig och god





45 min
Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning





20 min
Bagels New York style





1 h 20 min
Prinsessbakelser





2 h
Stansade scones – snabbt och enkelt





20 min
Frallor med aprikoser och valnötter





30 min
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Enkla frukostfrallor med råg och öl





25 min
Kolakakor med strössel





30 min
Blåbärskladdkaka





30 min
Honungsfrallor med härligt seg skorpa





1 h 15 min