Baka ett härligt grytbröd.

Foto: Lennart Weibull

Grytbröd – lättbakat och gott

3,6 (170 röster)

Bakrecept

Förutom att bröd bakade i en gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för själva gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och kan resa sig extra bra. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.
Recept ur boken Baka bröd av Martin Johansson.

Grytbröd

  • Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 1.5 dl hett vatten
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 12.5 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så bakar du bröd - snabbt och enkelt

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min