Grytbröd recept
Grytbröd recept

Grytbröd – lättbakat och gott

3,6 (551 röster)

Bakrecept

Förutom att bröd som bakas i gryta blir väldigt fina, så är det är också bra för gräddningen. När locket är på blir det fuktigt i grytan vilket gör att brödets yta blir mjuk och reser sig bättre.

En gryta som rymmer fem liter är lagom. Första halvan av gräddningen är locket på. Sedan tar man av det så att brödet kan få fin färg.

  • Recept ur boken ”Baka bröd” av Martin Johansson.

Grytbröd

  • Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 1.5 dl hett vatten
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 12.5 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Baka enkelt grytbröd med oliver

1 h 20 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Kladdkakedammsugare

30 min

Snabba brödet du gör i stekpanna

20 min

Hembakad hönökaka

45 min

Bästa recepten till chokladbollens dag

Tångtacos

50 min

Kärleksmumssnittar

1 h

Så många deciliter är en cup

Svartkålssallad med falafel

10 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Snabba tunnbröd

45 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Bagels New York style

1 h 20 min

Prinsessbakelser

2 h

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

Kolakakor med strössel

30 min

Blåbärskladdkaka

30 min

Honungsfrallor med härligt seg skorpa

1 h 15 min