Toppa pizzan med lyxig löjrom och krispiga chips.
Toppa pizzan med lyxig löjrom och krispiga chips.

Löjromspizza – lyxigt och gott

3,9 (45 röster)

En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.

– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.

Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.

Löjromspizza

  • Ingredienser

  • 400 g pizzadeg, färdig i påse
  • Topping

  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl västerbottensost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • Garnering

  • 0.5 dl crème fraiche
  • 80 g löjrom
  • 3 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0.5 dl dillvippor
  • 1 näve rotfruktschips

Gör så här

LÄS VIDARE