Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen

Av: 

Nina Kindbro

Camilla Hamid älskar att baka, småkakor är favoriten.
Camilla Hamid älskar att baka, småkakor är favoriten.

Bakrecept

När Camilla Hamid började baka saknade hon förebilder som hon kunde identifiera sig med, nu hoppas hon vara en själv.

– Jag vill visa att man kan lyckas oavsett hudfärg eller religion, säger Camilla Hamid.

Nu släpper Camilla Hamid sin tredje bakbok ”Kaka på kaka”.

Bakproffset och receptkreatören Camilla Hamid är aktuell med sin nya bok ”Kaka på kaka” som är hennes tredje bok om bakning.

– I Sverige gillar vi att fira våra bakverk – allt från kanelbullens dag till semmeldagen. Jag insåg att det inte riktigt fanns någon bok som utgick från fikadagarna som en kalender. Så det här är min hyllning till alla våra fikadagar. Och det finns såklart recept på både klassiker och nya varianter.

Camilla älskar att baka och älskar också att hitta på nya hybridbakverk som kärleksmumssnittarna eller kanelbullesockerkakan.

– Ibland är vägen till slutresultatet lite krokig men det är värt det. Trots det vill jag verkligen hävda att alla kan lyckas med bakningen. Och min förhoppning med boken ”Kaka på kaka” är just att alla hemmabagare ska få självförtroende att våga sig på andra recept än de vanliga klassikerna. Våga testa nytt.

Fikastunden är gemenskap

Camilla förknippar främst fikastunden med gemenskap, att samla familj och vänner för att sitta ner tillsammans en stund.

– Jag växte upp med en mamma som var ensamstående med fyra barn. Vi hade inte pengar till att köpa färdiga bullar eller gå på kafé så då började jag baka själv.

Men när Camilla började baka saknade hon länge någon att identifiera sig med i media.

– Nu känns det viktigt för mig att få visa för unga tjejer som står utanför den svenska normen att du kan lyckas oavsett hudfärg eller religion. Jag tycker att Roy Fares är duktig och dessutom så är han en härlig person.

  • Vad gör du med allt du bakar?

– Mina grannar får bakverk flera gånger i veckan. Det jag inte sparar i frysen ger jag annars till vänner eller tar med till barnens skola.

  • Vad ska du baka nästa gång?

– Jag ska provbaka en massa godsaker till min nästa bok, vad det är kan jag inte riktigt avslöja än.

Kaka på kaka

Hamid, Camilla

Kaka på kaka

259,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen
Camilla med sin nya bakbok ”Kaka på kaka”.

Recepten är hämtade ur Camilla Hamids nya bakbok ”Kaka på kaka” (Bonnier fakta).

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Cervera

Camillas bästa tips för att lyckas med bakningen

  • Läs receptet noggrant innan du börjar baka, ju mer förberedd du är inför alla moment desto bättre blir det.
  • Kom också ihåg att varje ugn är unik. Det är viktigt att du lär känna din ugn helt enkelt.
  • Eftersom bakning är en kemisk process är det också oerhört viktigt att du följer anvisningarna i receptet – står det att du ska vända ner något ska du inte vispa med elvispen.

Camilla Hamid

  • Ålder: 29
  • Bor: Stockholm
  • Utbildning: Lärare
  • Yrke: Bakboksförfattare, TV-kock och receptkreatör.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kanelbullesockerkaka

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Camilla Hamid – receptkreatör

Bakning

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baktillbehören du behöver till kanelbullens dag

Ladda för kanelbullens dag

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Boken som hjälper dig att planera julmyset

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Khadija Mohamud släpper ny kokbok

10 goda pastarecept du kan laga

Matprofilen: Hitta matglädje i vardagen

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Kärleksmumssnittar

1 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Äppelkaka med frosting

1 h

Så många deciliter är en cup

Hallongrottor med choklad

45 min

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Syltkakor spröda och goda

45 min

Hönökaka – hembakade är godast

45 min

Grova frallor med tranbär

50 min

Ostscones

35 min

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

45 min