Krämig ost som får smälta ner i den varma bakade potatisen.
Krämig ost som får smälta ner i den varma bakade potatisen.

Bakad potatis med blåmögelost och rödkål

2,3 (9 röster)

Karamelliserad lök, blåmögelost och krispig rödkål gör den här bakade potatisen ännu godare.

– Jag väljer en krämig ost som får smälta ner i den varma potatisen, säger Maria Zihammou.

Recept ur hennes bok ”Vego med 5 ingredienser”.

Bakad potatis med blåmögelost och rödkål

  • Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • Fyllning

  • 70 g bladspenat
  • 200 g blåmögelost, t ex gorgonzola, roquefort eller svensk blåmögelost
  • 1 klyfta rödkål, liten
  • 1 dl gräddfil, eller mer
  • 1 gul lök
  • Basvaror

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN