Så används druvans olika delar

Av: 

Elisa Amorelli

Sarah Lindstrand Mboge

Kärnan, skalet, fruktköttet och stjälken – druvans olika delar ger olika smak.

I det här avsnittet av Godares vinskola går Sarah Lindstrand Mboge igenom den söta fruktens alla delar och hur de används.

Vindruvan är vår mest odlade frukt i världen. Det finns ungefär 10 000 namngivna druvsorter – alla med sina alldeles egna karaktärer som bidrar med doft och smak.

– Jag ska prata om vindruvorna och vad som gör vad för vinet, säger sommelieren Sarah Lindstrand Mboge i början av klippet.

Visste du till exempel att:

  • För att göra rött vin använder man skalen på vindruvan
  • När man gör vitt vin använder man bara druvmusten
  • Till rosé använder man lite av skalen, det är därför det blir rosa

Mer spännande kunskap hittar du i videoklippet!

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – förhandsboka nu!!

Extern länk från Cervera

Förhandsboka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Häng med sommelieren och lär dig allt om viner

ÄMNEN I ARTIKELN

Sarah Lindstrand Mboge

Viner

MER OM GODARE

Experten: Så väljer du bästa bubblet till nyår

Så väljer du godaste drycken till påskmaten

Chatta med vinexperten om helgens drycker

Fem viner för efterlängtad vårkänsla

Så känner du igen korkskadat vin

Välkommen till Sarahs vinskola

Så smakar blått vin

Bästa chardonnay-vinerna just nu

Så ska du hålla i vinglaset

Så smakar du av vin på krogen

Enkla tricket när du ska öppna en flaska bubbel

Hur mycket vin ska man hälla i glaset?

Druvorna att ha koll på hösten 2021

Chatta om julens godaste drycker

Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår

Få rätt temperatur på ditt vin

Chatta om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge

Skillnaden på boxvin och flaskvin

Vad är ett ”skinny” vin?

Det betyder märkningarna på vinflaskorna

Expertens spaning – fem hetaste vintrenderna 2022

Här är godaste alkoholfria dryckerna

Smaken på chablis påverkas av klimatet

Upptäck Stocholms vinbarer