Foto: MARTIN NORDIN
Svarta bönor, gruyère och lök.

Svarta bönburgare med gruyèreost

5 (1 röst)

Svarta bönburgare med gruyèreost – så här gör du en god bönburgare. En svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök. När bönburgarna är klara klickar du på en generös sked med karamelliserad lökröra. Tänk på att biffarna ska kylas i minst en timme innan stekning. Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta).

Svarta bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 dl svarta bönor, kokta
  • rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 tsk milt chilipulver, till exempel piment de espelette
  • 1 tsk paprikapulver, rökt
  • 3 msk bbq-sås
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 1 dl svart ris, kokt
  • 1 dl panko ströbröd
  • Karamelliserad lökröra

  • 2 gula lökar, medelstora
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Till servering

  • 120 g gruyéreost
  • 6 hamburgerbröd
  • smör
  • romansallad

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM