Svarta bönor, gruyère och lök.

Foto: MARTIN NORDIN

Svarta bönburgare med gruyèreost

4,5 (4 röster)

Grillrecept

Svarta bönburgare med gruyèreost – så här gör du en god bönburgare. En svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök. När bönburgarna är klara klickar du på en generös sked med karamelliserad lökröra. Tänk på att biffarna ska kylas i minst en timme innan stekning. Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta).

Svarta bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

  • Ingredienser

  • 6 dl svarta bönor, kokta
  • msk rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 tsk milt chilipulver, till exempel piment de espelette
  • 1 tsk paprikapulver, rökt
  • 3 msk bbq-sås
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 1 dl svart ris, kokt
  • 1 dl panko ströbröd
  • Karamelliserad lökröra

  • 2 gula lökar, medelstora
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Till servering

  • 120 g gruyéreost
  • 6 hamburgerbröd
  • smör
  • g romansallad

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilket vin passar bäst till burgarna? Vi på Vinguiden ger dig tips på de bästa vinerna.

Vinguiden

LÄS VIDARE

Gröna lyxiga vegetariska burgare

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Vegetarisk mat

Recept

Amerikansk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Grilla vegetariskt – fyra burgare

Fixa den ultimata hamburgaren

1 h 30 min

Grilldags med lamm och ett glas rött

1 h