Ett måste i påsk - gubbröra

4,1 (16 röster)

Klassisk gubbröra - en god röra till påsk, midsommar eller andra högtider

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:

En smarrig gubbröra har en given plats på påskbordet.
Det finns lika många varianter som kockar - här är vårt bästa recept.

Gubbröra på kavring
Foto: Kalle Assbring
Gubbröra på kavring

Gubbröra

Portioner: 4 portioner Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 3 st hela matjessillfiléer

  • 3 st ansjovisfiléer

  • 1 rödlök

  • 4 hårdkokta ägg

  • 1/2 dl hackad dill

  • 1/2 dl hackad gräslök

  • 0,5 dl crème fraiche

  • 1 msk kaviar (rökt)

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka rödlök, ägg, matjessill och ansjovis.

  2. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med knäckebröd eller kavring och garnera med dillkvistar eller ansjovis.

Publicerad: