Ett måste i påsk - gubbröra

4,1 (17 röster)

Klassisk gubbröra - en god röra till påsk, midsommar eller andra högtider

Av: 

Clara Öhrn

Recept

En smarrig gubbröra har en given plats på påskbordet.
Det finns lika många varianter som kockar - här är vårt bästa recept.

Gubbröra på kavring

Foto: Kalle Assbring

Gubbröra

Portioner: 4 portioner Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 3 st hela matjessillfiléer
  • 3 st ansjovisfiléer
  • 1 rödlök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk kaviar (rökt)
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka rödlök, ägg, matjessill och ansjovis.
  2. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med knäckebröd eller kavring och garnera med dillkvistar eller ansjovis.
Publisert:

LÄS VIDARE

Gubbröra är alltid rätt

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Tillbehör mat

Förrätt

Svenska recept

Husmanskost

Fiskrecept

Påsken

MER OM GODARE

Kavringstårta med matjessill – snabb och enkel att göra

20 min

Kyckling med ratatouille och oregano

Shakshuka med vegansk äggröra