Foto: Carolina Byrmo
Lättlagad lax i ugn med hummer.

Superlätt ugnslax med hummersås

3,2 (6 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Lax i ugn med hummersås är ett fenomenalt sätt att laga till lax. Den är inte bara god, den är också superlätt att laga till. Rekommenderas till att inspirationslösa kockar under vardagarna.

Tips: Glöm inte att ta tillvara på vinet när rätten är klar – det passar perfekt som smaksättare i hummersåsen.

Ugnsbakad lax

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé, med skinnet kvar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 krm salt
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • Hummersås

  • 25 g smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 msk hummerfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.8 dl vitt vin
  • salt och peppar

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Fiskrecept

Laxrecept

MER OM MAT & DRYCK