Foto: Lennart Weibull
Högrev med härliga smaker med fänkål och äpple.

Kryddig högrev med fänkål och äpple

5 (1 röst)

Kryddig högrev med fänkål och äpple – här bjuder kocken Tina Nordström på en kryddig gryta. Perfekta höstmiddagen att göra på de sista äpplena i trädgården. Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

”Det finns genvägar för att lyckas i köket och få sina gäster att himla med ögonen. En gryta där köttet har kokat så att det trillar sönder i munnen kan få till och med den värsta surkart att dra på smilbanden. Men förutom bra kött i grytan behövs det tålamod, för en riktigt god gryta ska nämligen koka läääääänge.”

Tänk på att köttet ska tillagas i ugn i cirka tre timmar.

Kryddig högrev med fänkål och äpple

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg högrev, av nöt
  • 0.3 rotselleri
  • 1 fänkål
  • 2 rödlökar
  • 3 äpplen
  • 1 hel vitlök
  • 3 timjankvistar
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn, krossade
  • 8 dl grönsaksbuljong, eller vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk smör, eller en kula
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning
  • salt och svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM