Apelsin och fänkål i en fantastisk smakkombination.
Foto: NATHAN SCHACHERER
Apelsin och fänkål i en fantastisk smakkombination.

Krispig apelsin- och fänkålssallad

4 (1 röst)

Apelsin och fänkål är en unik och fantastisk kombination, när man använder de två råvarorna tillsammans i en sallad behövs det inte mycket mer. Godast tycker jag att det är när fänkålen är riktigt tunn. Den här salladen passar fint som sidorätt.

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Tukan förlag.

Krispig apelsin- och fänkålssallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 3 fänkålshuvuden
  • 75 g mandlar
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 skvätt vitvinsvinäger
  • svartpeppar, efter smak

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN