Apelsin och fänkål i en fantastisk smakkombination.

Foto: NATHAN SCHACHERER

Krispig apelsin- och fänkålssallad

4 (1 röst)

Recept

Apelsin och fänkål är en unik och fantastisk kombination, när man använder de två råvarorna tillsammans i en sallad behövs det inte mycket mer. Godast tycker jag att det är när fänkålen är riktigt tunn. Den här salladen passar fint som sidorätt.

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Tukan förlag.

Krispig apelsin- och fänkålssallad

  • Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 3 fänkålshuvuden
  • 75 g mandlar
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 skvätt vitvinsvinäger
  • svartpeppar, efter smak

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Majsfritters

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

35 min

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!