Goda krämiga kycklinggrytan med en extra kick

avAftonbladet

Kycklinggryta – nu drar vi ner på vardagsstressen och ställer en väldoftande gryta på middagsbordet mitt i veckan. Snabb och lättlagad och det syrliga och krispiga äpplet ger en extra kick. Blir det något över passar rätten utmärkt till matlådan.

Krämig kycklinggryta smaksatt med cheddar- och brynt lök creme fraiche

Antal: 4 portioner Tid: 20 min

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé

  • 1 paprika

  • 1 gul lök

  • 1 äpple

  • 4 dl cheddar- och brynt lökcreme fraiche

  • 1-2 msk finhackad persilja

  • rapsolja

  • salt och svartpeppar

Till servering;

  • basmatiris

Gör så här:

  1. Skär paprikan i bitar om ca 2-3 cm. Halvera och skiva löken. Kärna ur och skiva äpplet.

  2. Strimla kycklingen.

  3. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Häll ner lite olja i pannan och stek kycklingen ett par minuter. Tillsätt paprika, lök och äpple och fräs vidare i ett par minuter.

  4. Tillsätt creme fraiche och låt det sjuda ca 5 minuter.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Vänd ner persiljan och servera direkt.

  7. Servera med ett gott basmatiris.

ARTIKELN HANDLAR OM