Paolo Robertos fyllda fläskkotletter

Foto: Björn Lindahl
Fyllda fläskkotletter med ugnsbakad potatis.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Fyllda fläskkotletter med ugnsbakad potatis - Fläskkotletter är goda bara stekta i pannan. Men med alla de härliga smakerna som finns i receptet når kotletterna helt nya höjder, säger Paolo Roberto.

Fyllda fläskkotletter med ugnsbakad potatis

Costolette di maiale ripiene, con patate al forno

  • 4 fläskkotletter med ben, jämnt skurna

  • 2 schalottenlökar

  • 12 oliver

  • 75 g salami

  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin

  • 1 dl vitt vin

  • 2 msk olivolja

  • Salt och svartpeppar

  • 800 g potatis, skalad och skuren i klyftor

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk torkad rosmarin

  • Salt och svartpeppar

  • Tandpetare

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. För att få en ”ficka” för fyllningen, putsa köttet och skär ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor.

  3. Grovhacka löken, hälften av oliverna, salamin och rosmarin (1 matsked) i en mixer eller matberedare.

  4. Fyll kotletterna med fyllningen och fäst samman med tandpetare.

  5. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Tillsätt olivolja (2 matskedar), strö över rosmarin, salt och peppar. Rör om så att allt blandas väl. Sätt in formen i ugnen och rosta potatisen i cirka 15–20 minuter.

  6. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på bägge sidor. Sänk värmen och tillsätt vin, rosmarin och resten av oliverna. Låt kotletterna puttra under lock i cirka 15 minuter. Smaka av vinskyn med salt och peppar.

  7. Servera med en fräsch sallad gjord på blandade salladssorter. Dressing: 3 msk olivolja, 1 msk citronsaft och salt.

ARTIKELN HANDLAR OM