Foto: Stefan Wettainen
Palak Paneer toppad med koriander.
Palak Paneer
4,7 (7 röster)
Matsmarta onsdag
Palak Paneer är en smakrik rätt som både har och ger styrka.
Servera med läcker matvetesallad.
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).
Palak Paneer
Ingredienser
- 2 lökar, stora
- 3 vitlöksklyftor
- 20 g ingefära, färsk
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 msk garam masala
- 2 tsk kardemumma
- 1 msk spiskummin
- 1 msk koriander, malen
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipulver, eller efter smak
- 400 g tofu, fast, naturell
- 250 g grönkål, färsk
- 400 g krossade tomater
- 4 dl vatten, + ev till stekning
- 2 dl röda linser
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk japansk soja
- 200 g silkestofu
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 lime, saften
- salt och svartpeppar
- rapsolja, till stekning
Matvetesallad
- 3 dl matvete
- 1 msk grönsaksfond
- 1 vitlöksklyfta
- 10 cm purjolök
- 1 spetspaprika
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 lime, saften
- salt och svartpeppar
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott
40 min
Allt du behöver veta om det indiska köket
Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Salted caramel freak-shake
15 min
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Baka gyllene chouquettes
45 min
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Tofuklämmor
20 min
Dinoburgare som man blir stark av
1 h
Indiska vegorätter: Kryddiga smaker och så gott
Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott
40 min
Allt du behöver veta om det indiska köket
Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Salted caramel freak-shake
15 min
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Baka gyllene chouquettes
45 min
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Tofuklämmor
20 min
Dinoburgare som man blir stark av
1 h