Lavendelglaserad fläskfilé
55 min
Thomas Diederichsen vann 2007 Årets Köttkock. Här delar han med sig av sina bästa tips för att tillaga en perfekt och god fläskfilé.
Av: Aftonbladet
Så lyckas du med fläskfilén – Thomas bästa tips!
Investera i en bra kökskniv och en rejäl skärbräda. En kvalitetskniv som håller länge kostar cirka 700 kronor.
Använd kötttermometer, så att köttet inte blir torrt. Tycker du om rosa kött är en innertemperatur på 64–65 grader (för fläskfilé) lagom.
Tänk på att det krävs mer kryddblandning om du helsteker en köttbit, än om du steker den uppskivad.
När köttet är färdigstekt: Låt det vila en stund. Då stannar köttsaften inne i köttet.
Vaktar du på vikten: Skär bort fettet efter stekning, inte innan. Då får köttet mer smak.
55 min
55 min
55 min
45 min
30 min
1 h
1 h 30 min
45 min
40 min
30 min
1 h 30 min
30 min
25 min
25 min
40 min
30 min
1 h
45 min
50 min
55 min
55 min
55 min
45 min
30 min
1 h
1 h 30 min
45 min
40 min
30 min
1 h 30 min
30 min
25 min
25 min
40 min
30 min
1 h
45 min
50 min