Rödbetsbiffar med chèvrekräm
Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

4 (13 röster)

Matsmarta onsdag

Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.

Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

  • Ingredienser

  • 4 dl rödbetor, rårivna
  • 2 dl rotselleri, råriven
  • 1 dl morot, råriven
  • 2 ägg
  • 0.5 dl majstärkelse
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Äpple- och chèvrekräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl chèvre, riven
  • 1 äpple, rivet (helst svenskt)
  • 1 msk socker
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Rostad rosmarinpotatis

  • 600 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rosmarin
  • havsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Ekokockens tips för att undvika matsvinn

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Huvudrätter

Potatisrecept

Klimatsmart mat

Fransk mat

MER OM GODARE

Makaroner med krämig zucchini

30 min

Pastawok på rester

25 min

Få råd att äta klimatsmart – dietisten tipsar

Ingen sommar utan grill – men med gott samvete

Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat

Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet

Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”

Experten slår hål på myter om gammal mat

Fettuccine med tomatsås

35 min

Laga en härlig belugabolognese

45 min

Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

30 min

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad

1 h 30 min

Vegokocken: Hitta en balans och se helheten

Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi

50 min

Socca - kikärtspannkaka

25 min

Fyllda auberginer med kryddiga linser

55 min

Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft

Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”

Så fixar du magi av dina matrester

”Finner det strängt omöjligt att gå tillbaka till kött”

Stjärnkockens attack – mot avokado: ”Det är hål i huvudet”

Plast eller tyg – här är bästa kassen för din mat

Eleverna: ”Gynnar klimatet, lärarna och eleverna”

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

30 min