Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Foto: Gunnar Bergkrantz

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

4 (12 röster)

Matsmarta onsdag

Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.

Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

  • Ingredienser

  • 4 dl rödbetor, rårivna
  • 2 dl rotselleri, råriven
  • 1 dl morot, råriven
  • 2 ägg
  • 0.5 dl majstärkelse
  • havsalt
  • tsk svartpeppar
  • Äpple- och chèvrekräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl chèvre, riven
  • 1 äpple, rivet (helst svenskt)
  • 1 msk socker
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Rostad rosmarinpotatis

  • 600 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rosmarin
  • havsalt
  • tsk svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Ekokockens tips för att undvika matsvinn

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Huvudrätter

Potatisrecept

Klimatsmart mat

Fransk mat

MER OM GODARE

Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat

Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet

Makaroner med krämig zucchini

30 min

Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås

30 min