Foto: Gunnar Bergkrantz
Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

4,2 (6 röster)

Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.

Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl rödbetor, rårivna
  • 2 dl rotselleri, råriven
  • 1 dl morot, råriven
  • 2 ägg
  • 0.5 dl majstärkelse
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Äpple- och chèvrekräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl chèvre, riven
  • 1 äpple, rivet (helst svenskt)
  • 1 msk socker
  • havsalt
  • svartpeppar
  • Rostad rosmarinpotatis

  • 600 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rosmarin
  • havsalt
  • svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM