Rödbetsbiffar med chèvrekräm
Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.
Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".
Rödbetsbiffar med chèvrekräm
Ingredienser
- 4 dl rödbetor, rårivna
- 2 dl rotselleri, råriven
- 1 dl morot, råriven
- 2 ägg
- 0.5 dl majstärkelse
- havsalt
- svartpeppar
Äpple- och chèvrekräm
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl chèvre, riven
- 1 äpple, rivet (helst svenskt)
- 1 msk socker
- havsalt
- svartpeppar
Rostad rosmarinpotatis
- 600 g potatis
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk rosmarin
- havsalt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Makaroner med krämig zucchini





30 min
Pastawok på rester





25 min
Få råd att äta klimatsmart – dietisten tipsar
Ingen sommar utan grill – men med gott samvete
Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat
Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet
Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”
Experten slår hål på myter om gammal mat
Fettuccine med tomatsås





35 min
Laga en härlig belugabolognese





45 min
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker





30 min
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad





1 h 30 min
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi





50 min
Socca - kikärtspannkaka





25 min
Fyllda auberginer med kryddiga linser





55 min
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”
Så fixar du magi av dina matrester
”Finner det strängt omöjligt att gå tillbaka till kött”
Stjärnkockens attack – mot avokado: ”Det är hål i huvudet”
Plast eller tyg – här är bästa kassen för din mat
Eleverna: ”Gynnar klimatet, lärarna och eleverna”
Grillad sparris med fänkål- & äppelsås





30 min