Oklassisk lerpottasill, av Daniel Müllern, finalist i Årets kock.

Oklassisk lerpottasill

4,6 (5 röster)

Här är är Årets kock-finalisten Daniel Müllerns recept på bästa sillen till midsommar.
– Receptet bygger på en klassisk lerpottasill. Man tar ett fat och sill, ägg, potatis och brynt smör. Från början är det en skånsk tradition, men mitt recept har lite mer smaker i sig. Lite pepparrot, lite svartpeppar, dill och gräslök, så serverar man det som en härlig “family style”. Det tar 30 minuter från scratch och blir fantastiskt trevligt.

Lerpottasill – Daniel Müllerns recept

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • matjesillfiléer
  • 4 kokta skalade ägg
  • 8 kokta färskpotatisar
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 50 g normalsaltat smör
  • 2 msk skuren gräslök
  • 2 msk grovt skuren dill
  • 30 g pepparrot
  • nymald svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept