Oklassisk lerpottasill
Här är kocken Daniel Müllerns recept på bästa sillen.
– Receptet bygger på en klassisk lerpottasill. Man tar ett fat och sill, ägg, potatis och brynt smör. Från början är det en skånsk tradition, men mitt recept har lite mer smaker i sig. Lite pepparrot, lite svartpeppar, dill och gräslök, så serverar man det som en härlig ”family style”. Det tar 30 minuter från scratch och blir fantastiskt trevligt.
Lerpottasill – Daniel Müllerns recept
Ingredienser
- matjesillfiléer
- 4 kokta skalade ägg
- 8 kokta färskpotatisar
- 1 finhackad bananschalottenlök
- 50 g normalsaltat smör
- 2 msk skuren gräslök
- 2 msk grovt skuren dill
- 30 g pepparrot
- nymald svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så lagar du bästa midsommarsillen
Kolgrillad hjärtsallad





20 min
Mannerströms asiatiska sommarmat





30 min
Så lagar du fisk – som en stjärnkock





30 min
Årets kock – de gick vidare till slutfinalen
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Krämig tacosill





10 min
Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai





30 min
Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé





45 min
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Tre goda rätter med fläskfilé
Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet





40 min
Kycklingvingar med kokos och curry





1 h
Röd currysill – sillinläggning med heta smaker





10 min
Lingon- och kardemummasill





10 min
Friterad kyckling med currykräm





1 h
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
Dante Zias ”korvstroganoff” med strimlad ostronskivling





30 min
Vad blir det till middag?
Varma mackor i tre varianter





20 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm





1 h
Aprikos- och getostfylld fläskfilé





55 min