Fläskytterfilé – tricket som gör den saftig och god

3,9 (39 röster)

Fläskytterfile – helstekt i ugn – servera med sallad och god sås

Foto: Thinkstock
Fläskytterfilé – saftig och god.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Fläskytterfilé – helstek den så blir den riktigt saftig och god. Lagar du till fläskytterfilén rätt så blir den minst lika god som fläskfilén. Här är ett recept med knepen som gör den helt perfekt.

Fläskytterfilé – recept på helstekt

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: cirka 15 minuter + tid i ugnen ca 2–4 timmar beroende på storlek och starttemperatur

Ingredienser:

  • 600 gram fläskytterfilé

  • 0,5 tsk torkad rosmarin

  • 1 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 90 grader.

  2. Putsa bort hinnor och senor men behåll fettkappan om den finns kvar och skär täta grunda snitt i den.

  3. Krydda med rosmarin, salt och peppar.

  4. Hetta upp en panna på hög värme och smält smör och häll i oljan.

  5. Bryn fläskytterfilén så den får fin yta. Vänd så att alla sidor får färg.

  6. Ta upp den ur pannan och lägg den i en ugnsfast form. Sätt i en stektermometer.

  7. När innertemperaturen nått 62 grader tar du ut köttet och slår in det i folie. Låt vila cirka 20 minuter.

  8. Skiva upp köttet och stek det hastigt i en het grillpanna med lite olja.

  9. Servera med potatis, bearnaisesås och en god sallad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept