Nötchoklad med Ferrero Rocher

Kladdkaka med härlig fudgelik konsistens

Foto: Helén Pe
Kladdkaka med massor av choklad
MAT & DRYCK

Baka kladdkakan i en gjutjärnspanna, då gräddas jämnt och får en fantastiskt len och fudgelik konsistens. Men det går så klart lika bra att använda en vanlig bakform i ungefär samma storlek också, tipsar Frida Skatteberg som skrivit ”Kladdkakor deluxe”.

Nötchoklad med Ferrero Rocher

Ingredienser:

  • 150 g smör

  • 50 g mörk choklad

  • 2 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • ½ dl kakao

  • 1 tsk salt

  • 1 dl Nutella

  • 1 dl hasselnötter

  • 8 Ferrero Rocher-kulor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en gjutjärnspanna, 20 cm i diameter.

  2. Smält smör och choklad i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker, ägg, mjöl, kakao och salt.

  3. Häll hälften av smeten i formen och bred sedan över Nutella. Grovhacka hasselnötterna och strö hälften av dem över Nutellan. Bred över resten av smeten och toppa med resterande nötter.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.

  5. Toppa med halverade Ferrero Rocher och låt kakan svalna helt.

Recept ur boken ”Kladdkakor deluxe” (Bonnier fakta) av Frida Skattberg och Helén Pe (foto).

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Kladdkaka