Gelato con lamponi
Publicerad:
Uppdaterad:
Uppdaterad:
Foto: Camilla Tubertini
Mat & Dryck
INGREDIENSER
4 personer
2 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
200 g lättsockrade och
djupfrysta hallon
Så här gör du
1. Häll mjölken, grädden och vaniljsockret i en mixer. Kör en kort stund.
2. Häll i de djupfrysta hallonen (spara 12–16 stycken till dekoreringen och stoppa in dem i frysen igen), först hälften, kör mixern 10 sekunder, sedan resten av hallonen och kör ca 20 sekunder.
3. Bred ut glasskrämen i en gratängform och ställ in formen i frysen. Glasslagret ska bara vara ca 1 cm högt så att hela krämen fryser samtidigt, vilket för övrigt är tricket med att göra glass.
4. Ta ut formen efter en timme. Portionera upp glassen i skålar och dekorera med hallon på toppen.
Publicerad: