Havregrynsgröt – så blir den helt perfekt

2 (1 röst)

Havregrynsgröt – kastrull eller micro – så kokar du bäst

Foto: Thinkstock
Starta dagen med havregrynsgröt.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Havregrynsgröt – är nyttigt, snabbt och gott. Det är gott till frukost, mellanmål eller som kvällsmål och gott att variera med olika tillbehör. Men grunden är ändå viktigast, Så här lyckas du med din havregrynsgröt.

Havregrynsgröt

Portioner: 2 Tillagningstid: 3 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn

  • 4½ dl vatten

  • 1 krm salt

Till servering:

  • 2 dl mjölk

  • Valfritt tillbehör

Gör så här:

I kastrull

  1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Hoppa inte över saltet, det är en förutsättning för att gröten ska smaka något alls.

  2. Koka upp och låt småputtra på svag värme cirka 3 minuter. Rör om då och då så gröten inte bränner fast i botten.

I micro

1. Blanda ingredienserna i en vid djup tallrik. Kör på full effekt i 1,5 minut, öppna och rör runt med en sked. Kör på full effekt i ytterligare 1,5 minut.

Servera gröten med mjölk och något av förslagen nedan.

6 goda tillbehör till havregrynsgröt

  1. Kanel och socker

  2. Färska hallon och tärnad persika

  3. Flisad mandel och rostade kokosflarn

  4. Skivad banan och färska blåbär

  5. Äppelmos och hackade valnötter

  6. Skivat äpple och kanel

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept