Chokladmuffins med frosting
Toppa dina chokladmuffins med frosting och de når helt nya nivåer – dessutom ser de otroligt proffsiga ut. Med en sprits är det lätt att få det fint. Här är receptet på saftiga chokladmuffins med en frosting som smälter i munnen.
Chokladmuffins
Ingredienser
- 4 msk kakao
- 1 dl kokande vatten
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 200 g mörk choklad, 70 %
Frosting
- 100 g smör, mjukt
- 500 g florsocker
- 3 msk kakao
- 2 msk starkt kaffe, kallt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka något gott och lätt med barnen
Äppelkaka med frosting





1 h
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting





1 h
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting





1 h
Kladdkaka med saffran





45 min
Tårtdrömmar!
Lär dig spritsa som ett proffs
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Chokladkaka med rosa topp





1 h 25 min
Silviakaka – ljuvlig kaka i långpanna





35 min
Så gör du Filip Poons goda kladdkakebrownie





45 min
Äppelkaka med knaprig topping





1 h 20 min
Nutellabollar med krämig gömma





40 min
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min
Pecannötspaj – len kola och nötcrunch





1 h
Mormor Margits midsommartårta
2 h
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Cheesecake med citronsmak





2 h 40 min
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden





1 h 30 min
Körsbärspaj på Mandelmanns vis





1 h 30 min
Radiokaka á la Camilla Hamid





20 min
Catalaner med hallonsylt och glasyr





1 h 30 min