Tipset: Rosa pesto - lax som imponerar

5 (1 röst)

Ny vecka, men inga nya matidéer?

Prova på en fantastiskt rosa pesto-pasta med lax signerad matkreatören Maria Pogosjan.

– Jag gillar den här rätten för att en smakar lika gott som färgen, säger hon.

Det kan vara tungt ibland att försöka förnya sin middagspalett.

Många hamnar i situationen att de står och stirrar i kött/charkdisken, tar något och sedan försöker kombinera ihop det med pasta, ris eller potatis.

Men skippa det – och kolla in bloggaren och matentreprenören Maria Pogosjans läckert färgglada vardagsalternativ. Maria som driver Kocken i klackar säger att vill man förnya sig så gäller det att våga lite. Och här har hon plockat ihop ett recept som utgår från butikernas fyndvaror den här veckan.

– Knepet är att tänka utanför ramarna och låta den gamla gröna pesten få en ny färg med en sötare smak.

Låter det spännande? Enligt Maria är hennes lax och rödbetspestorätt inte svårt att få till, men resultatet ger wow-effekt.

– Det är en perfekt rätt mitt i veckan, men även när man ska imponera på helgens middagsgäster. Funkar alltid och är superenkel.

Rosa pesto - lax som imponerar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 kokta rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 näve basilika
  • 0.5 dl rostade pinjenötter
  • salt
  • bönpasta
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 dl sesamfrön

Gör så här

Av: Felix Björklund

LÄS VIDARE