Andouille med gumbosallad

MAT & DRYCK

För 4 personer

Ingredienser:

2 förp Andouille à 260 g

Gumbosallad:

2 rödlökar

1 gul paprika

1 röd paprika

4 stjälkar blekselleri

rapsolja

salt och peppar

2 majskolvar

1 dl grönsallad gärna små blad

Vitlök- och jalapeñodip:

1 vitlöksklyfta

1-2 msk inlagd jalapeño

2 dl lätt crème fraiche

1 msk hackad persilja

Gör så här:

Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och selleri i grova tärningar. Stek dem hastigt i rapsolja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Dela majskolvarna i 4 bitar. Grilla korven runt om över glöd i ca 5 min eller stek i stekpanna. Grilla eller stek majsen samtidigt.

Blanda grönsalladen med övriga grönsaker. Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med jalapeñon. Blanda det hackade med crème fraiche och persilja. Smaka av med lite salt.

Servera korven med sallad och dip.

Recept: Scan