Kycklingspett – kryddgoda spett med paprika

3,7 (6 röster)

Kycklingspett – marinerad kycklingfilé med grönsaker

Foto: Thinkstock
Kycklingspett –

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kycklingspett – egentligen ska man ju inte blanda grönsaker och kött men paprikan blir perfekt tillagad samtidigt som kycklingen blir genomstekt. Marinaden ger god smak med vitlök och balsamvinäger.

Kycklingspett

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer

  • 1 röd paprika

  • 1 gul paprika

Marinad:

  • 1 msk neutral olja

  • 1 msk soja

  • 1 tsk balsamvinäger

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk citronsaft

  • 1 tsk honung, flytande

  • 0,5 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Du behöver också:

  • 8 grillspett

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller tänd grillen.

  2. Lägg spetten i blöt.

  3. Skär kycklingen och paprikan i mindre bitar.

  4. Marinad: Pressa citronen och blanda med olja, soja, honung och vinäger. Riv ner vitlöken och salta och peppra.

  5. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Kram runt marinaden så den täcker all kyckling. Marinera i minst 2 timmar eller över natten i kylskåp.

  6. Trä spetten med kyckling och paprika.

  7. Stek spetten i grillpanna eller på kolgrill tills kycklingen är genomstekta, cirak 10 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM