Foto: Mattias Kristiansson
Vegetarisk sill

Inlagd tofusill

3,7 (3 röster)

Inlagd tofusill är den perfekta midsommarmaten.
En riktig klassiker i vegetarisk tappning.
Recept av vegoproffset Mattias Kristiansson.

Tofu tar åt sig smaker på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt i ättiksbaserade inläggningar. Här är ännu en klassiker som går hem hos alla, säger Mattias Kristiansson.

Inlagd tofusill

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g fast tofu
  • 1 morot, tunt skivad
  • 0.5 purjolök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 6 lagerblad
  • 15 hela kryddpepparkorn

Gör så här

avClara Öhrn

Gör så här:

  1. Skär tofun i mindre bitar. Blanda med morot och purjolök i en glasburk.

  2. Koka upp vatten, ättika, strösocker, lagerblad och kryddpeppar.

  3. Häll ner i burken och låt allt svalna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar