Foto: Jerker Ivarsson
Rejäl räksmörgås med picklad steklök.

Solvallas räkmacka de luxe

Bli först med att rösta!

Räkmackan är klassisk vinnare på Solvallas restaurang - här extra god med picklad röd steklök.

Solvallas räkmacka de luxe

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2.5 msk dill, finklippt
  • 1 krm salt
  • 1 kg räkor, med skal
  • 1 kaka rågbröd
  • smör
  • 4 blad romansallat
  • 12 gröna salladsblad
  • gurka, i tunna skivor
  • picklad röd steklök
  • Till garnering

  • färsk dill, kvistar
  • citron, i skivor
  • Picklade röd steklök

  • 4.5 röd steklök
  • 0.5 msk ättika
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Solvalla