Skånsk pepparkaka
Dessa skånska pepparkakor trivs alldeles utmärkt tillsammans med antingen gorgonzola eller med smör och en smakrik ostskiva. Strunta i färdigköpta och lägg till detta till julbaksrepertoaren istället. Om man är en kardemumma-fantast kan man även pudra lite över kakorna direkt när dom kommit ut ur ugnen.
En portion ger 20 kakor.
Kakdegen behöver ligga svalt i minst 3 timmar innan den gräddas, vilket inte är inräknat i tidsberäkningen.
Skånska pepparkakor recept
Ingredienser
- 3 dl ljus sirap
- 3 tsk pepparkakskryddor, eller hälften så mycket ingefära + hälften så mycket kanel
- 1 msk bikarbonat
- 2.5 msk mjölk
- 7 dl vetemjöl
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Pepparkakstaco – goda till glöggminglet





30 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm





1 h 20 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Här är årets nya julgodis och snacks
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Glöggmingel i chatten med Sofia Henriksson
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Julens bästa kokböcker
Se våra mest gillade recept
15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten
Spännande nyheter på veganhyllan
Testar whiskey för 895 000 kr från Systembolaget
Fredrik Nylén: I mitt yrke är det jul året om
Väntan är över Ikeas julbord är tillbaka
Svenskt vin vinnare i år
Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté





20 min
Bouillabaisse med rouille





1 h
Aylas goda dipp med avokado
Choucroute





2 h 20 min
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
1 h
Ädelostbakelser – krämigt och krispigt
20 min
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min