Bjud på söta prinsessbiskvier

Recept på biskvier av prinsesstårta från My kitchen stories

Foto: Camilla Hamid/My kitchen stories
Camilla Hamid på My kitchen stories bjuder på söta prinsessbiskvier.
MAT & DRYCK

Biskvier är gott, prinsesstårta är gott. Kombinera dem och du kan bjuda på de allra sötaste prinsessbiskvier. Camilla Hamid med bloggen My kitchen stories delar med sig av sitt sockrade recept.

– Jag älskar biskvier men är inte så förtjust i smörkräm, säger Camilla Hamid. Jag har testat att fylla dem med chokladbollssmet och fluff men nu var det dags att prova en prinsesstårtevariant.

Camilla Hamid är receptkreatör hemkunskapslärare och vinnare av Folkets vals matbloggpris 2018 för sin matblogg My kitchen stories som även finns på instagram @mykitchenstories.

Foto: Camilla Hamid/My kitchen stories
Bjud på söta prinsessbiskvier

Prinsessbiskvier

20 stycken prinsessbiskvier

Ingredienser:

  • 200 g mandelmassa

  • 0,75 dl strösocker

  • 2 stora äggvitor

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 nypa bakpulver

  • 2 dl jordgubbssylt

  • 250 g marsipan i valfri färg

  • maizena till kavling

  • florsocker till garnering

Foto: Camilla Hamid/My kitchen stories
Bjud på söta prinsessbiskvier

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

  2. Riv mandelmassan fint och mosa samman med strösocker, vaniljsocker och äggvita med hjälp av en gaffel.

  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 20 lika stora klickar.

  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.

  6. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulver till en fluffiga toppar.

  7. Vänd bottnarna med den skrovliga sidan neråt så att du har en slät yta att spritsa på.

  8. Lägg vispgrädden i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att det finns ett hål med plats för sylten.

  9. Fyll hålen med sylt och spritsa ut en klick grädde så att sylten täcks.

  10. Släta ut grädden på biskvierna med en palett eller kniv.

  11. Ställ biskvierna i kylskåpet medan du förbereder marsipanen.

  12. Kavla ut marsipanen tunt. Använd maizena så riskerar du inte att få en kladdig marsipan som svettas sedan.

  13. Stansa ut rundlar som går att täcka biskvierna med.

  14. Täck försiktigt varje biskvi med marsipan och pudra dem med florsocker.

  15. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet.

ARTIKELN HANDLAR OM