Kyckling i currysås – solgul och god

4,5 (13 röster)

Kyckling i currysås – lättlagad favorit

Foto: Thinkstock
Kyckling i currysås

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kyckling i currysås – älskad klassiker som även kan göras på hönskött som kokats. Här är ett enkelt recept där vi använt kycklingfilé men det går bra att använda en hel färdiggrillad kyckling också.

Kyckling i currysås

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé

Currysås

  • 2 msk smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 5 dl mjölk

  • 1 dl grädde

  • 1 msk curry , mild

  • 1 tärning hönsbuljong

  • salt och peppar

  • 0,5 dl kokosflingor, kan uteslutas

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra. Bryn dem i en stekpanna med smör så de får fin färg. Ta upp dem och lägg på en tallrik så länge. Gör såsen i stekpannan, diska inte emellan.

  2. Sås: Smält smör i stekpannan. Strö över curryn och låt fräsa med. Strö över mjölet och rör om.

  3. Tillsätt lite mjölk i taget, vispa runt och fyll på när såsen tjocknar.

  4. Smula i buljongtärningen och lägg i kycklingen.

  5. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera med ris och strö över lite kokosflingor.

ARTIKELN HANDLAR OM