Chili- och koriandersalsa passar perfekt till tacos

Chili- och koriandersalsa – syrligt god och kryddig

Foto: Eva Hildén
Chili- och koriandersalsa till tacos.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chili- och koriandersalsa. Älskar du koriander är den här salsan mitt i prick. God till tacos eller en biff av alla slag. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Chili- och koriandersalsa

Antal: 4 portioner Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 4–5 röda chilifrukter

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 kruka koriander

  • Färskpressad saft av 3 limefrukter

  • 1 dl raps- eller majsolja

  • 1 krm salt

  • 2–3 äpplen

Gör så här:

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka koriandern. Blanda det hackade i en skål. 

  2. Tillsätt limesaften. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt.

  3. Skär äpplena i små tärningar. Blanda äppeltärningarna med chili- och koriandersalsan.

ARTIKELN HANDLAR OM