Syrlig schalottenlöks- majonnäs med timjan

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Majonnäs

2 schalottenlökar (helst bananschalottenlök)

1 dl vitt vin

1 msk vinäger

1 msk honung

4 äggulor

4-5 dl matolja

1 msk fransk senap

salt och peppar

1 dl hackad timjan

1. Hacka löken fint, fräs i lite

olja i en kastrull och tillsätt vin. Reducera (koka ner) till hälften.

2. Tillsätt vinäger och honung. Låt svalna.

3. Slå gulorna lite fluffiga. Tillsätt oljan under konstant vispning. Lite olja i början, och mer efter hand. Blanda i löken.

4. Smaka av med senap, salt, peppar och timjan.

5. Dippa kräftstjärtar i och njut!

6 goda tillbehör

Publicerad:

LÄS VIDARE