Foto: LINA EIDENBERG ADAMO
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon – baka utan ugn

3,9 (100 röster)
Publicerad:

Kolapaj med lingon – Det här är en paj som man inte bakar utan bara kyler. Botten är härligt smulig och bryter av sötman i kolan med hjälp av det brynta smöret. Recept ur Jessica Frejs nya kokbok Jul hur lätt som helst.

Kolapaj med lingon

Tips!

Karamelliserad kondenserad mjölk finns att köpa färdig, vill man göra själv köper man sötad kondenserad mjölk och kokar hela burken i en kastrull med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Burken ska koka i 2 timmar. Låt den svalna innan du öppnar den.

Tillsätt vaniljglass innan du lägger på grädden för en extra dekadent avslutning på kvällen! Men tänk på att pajen är mäktig som den är, så det är framför allt ett tips för oss som kan konsten att njuta av sötsaker och aldrig skulle räkna kalorier.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 100 smör
  • 1 krm flingsalt
  • 1 burkar kondenserad mjölk, karamelliserad
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl frysta lingon

Gör så här

avNina Kindbro

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Lingon

MER OM MAT & DRYCK