Pärontarte – ljuvliga smaker av mandel och päron
Pärontarte – den franska klassikern Tarte Bourdaloue har fina smaker av päron och mandel. Servera gärna med en klick grädde.
Pärontarte
Ingredienser
- 150 g smör, kallt
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl florsocker
- 1 ägg
Fyllning
- 300 g sötmandel
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 250 g smör, rumstempererat
- 1 dl vetemjöl
- 2 bittermandlar
- 1 burk päronhalvor
Till servering
- vispad grädde
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Hastbullar – nybakat snabbt och enkelt





20 min
Biscotti – italienska mandelskorpor





1 h 45 min
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Mormor Inga-Lisas kringlor





Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Bästa recepten till chokladbollens dag
Madeleinekakor
Franska finansiärer med brynt smör





45 min
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden





1 h 30 min
Eivors oemotståndliga bullar
Paj med chokladfyllning och rostade nötter





1 h
Så enkelt gör du sockerlag





20 min
Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon





1 h
Chokladfudgepaj med färska hallon





15 min
Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm





2 h 30 min
Biskvier i långpanna





1 h
Prinsesstårta i långpanna





1 h
Baka kanelbullar med surdeg





1 h
Äppelbakelser med vaniljkräm





1 h 30 min
Siffertårta med hallonkräm





1 h 10 min
Mazarinpaj med björnbärskräm





1 h 30 min
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting





1 h
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting





1 h