Fransk pärontarte med mandel.
Fransk pärontarte med mandel.

Pärontarte – ljuvliga smaker av mandel och päron

4,5 (26 röster)

Bakrecept

Pärontarte – den franska klassikern Tarte Bourdaloue har fina smaker av päron och mandel. Servera gärna med en klick grädde.

Pärontarte

  • Ingredienser

  • 150 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 300 g sötmandel
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 bittermandlar
  • 1 burk päronhalvor
  • Till servering

  • vispad grädde

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Fransk mat

MER OM GODARE

Hastbullar – nybakat snabbt och enkelt

20 min

Biscotti – italienska mandelskorpor

1 h 45 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Mormor Inga-Lisas kringlor

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Bästa recepten till chokladbollens dag

Madeleinekakor

Franska finansiärer med brynt smör

45 min

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

Eivors oemotståndliga bullar

Paj med chokladfyllning och rostade nötter

1 h

Så enkelt gör du sockerlag

20 min

Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon

1 h

Chokladfudgepaj med färska hallon

15 min

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Biskvier i långpanna

1 h

Prinsesstårta i långpanna

1 h

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h