Fransk pärontarte.

Foto: Thinkstock

Pärontarte – ljuvliga smaker av mandel och päron

4,5 (24 röster)

Bakrecept

Pärontarte – den franska klassikern Tarte Bourdaloue har fina smaker av päron och mandel. Servera gärna med en klick grädde.

Pärontarte

  • Ingredienser

  • 150 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 300 g sötmandel
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 bittermandlar
  • 1 burk päronhalvor
  • Till servering

  • vispad grädde

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Madeleinekakor

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser