Foto: CHARLOTTE GAWELL
Mannerströms goda chokladfondant med limemarinerade jordgubbar.

Mannerströms chokladfondant med jordgubbar

4,3 (3 röster)

Chokladfondant med jordgubbar – en sommarmiddag kan knappast avslutas bättre än så här. Här är Leif Mannerströms recept från boken ”Mannerströms berså” Norstedts förlag.

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 1.5 dl socker
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk vetemjöl
  • smör, till formarna
  • ströbröd, till formarna
  • Limemarinerade jordgubbar

  • 0.5 l jordgubbar, färska (eller smultron om du har)
  • 1 lime
  • 2 msk råsocker
  • färsk mynta, några kvistar
  • Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

avAftonbladet