Foto: Per Björn
Kalle J med vitvinsrisotto

Kalle J med vitvinsrisotto

4 (1 röst)

Kalle J med vitvinsrisotto – svamp är som gjort för att användas i risotto. I den här rätten får flera smaker plats såsom luftorkad skinka, persilja och torkad mejram. Här använder vi karljohansvamp men det går lika bra med kantareller eller champinjoner.

Vitvinsrisotto med karljohansvamp

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g karl-johansvamp
  • 4 skivor lufttorkad skinka, typ parma eller prosciutto crudo
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mejram, torkad
  • 0.5 tsk chiliflakes, finns på burk i kryddhyllan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar
  • Risotto

  • 2 tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong, eller 3 msk fond på flaska
  • 1 lök, liten
  • 3 msk smör, 1 + 2
  • 3 dl risottoris, rundkornigt
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • parmesan, att riva

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Svamp